Go to Top

Racerløb som en sport

Racerløb som sport er ikke begrænset til sportsvogne. Det kan også være en form for underholdning, hvor børn og kvinder deltager i NASCAR-racerløb. Det er mere end blot en sport og fortæller historien om hastighed og menneskets kreativitet. Den har en lang historie og er populær i hele verden.

Svæveflyvningsløb

Svæveflyvningsløb er en familiesport. Det er en sport for tilskuere med træning om morgenen og løb om eftermiddagen. Den er vokset i popularitet i de seneste år. World Hovercraft Federation organiserer arrangementer. World Hovercraft Federation afholder tre-dages løb med op til fem løb. Løbene er åbne for både amatør- og professionelle piloter, og tilskuere kan se løbet uden at være begrænset til et fly.

Hovercraft-racing er en hurtig, spændende og spændende sport. I Det Forenede Kongerige er Hovercraft Club of Great Britain Ltd., som arrangerer nationale mesterskaber i kapsejlads, en nonprofitorganisation, der fremmer sporten. Normalt afholdes løbene i en weekend eller en helligdagsweekend, og banerne er indrettet med en blanding af land- og vandstrækninger.

Formel 1

I de seneste år er Formel 1-racerløb blevet en af de mest populære former for racerløb, og millioner af fans verden over følger hvert år med. Kvalifikationssessionerne i sporten afgør startrækkefølgen og transmitteres direkte i mere end 200 lande. Som følge heraf bliver sporten set af millioner af mennesker hvert år, og halvdelen af seerne kommer fra Asien.

Formel 1-racerløb er en højtydende motorsport, der er underlagt FIA's regler. Bilerne konkurrerer mod hinanden i ensidede konkurrencer på lukkede, permanente racerbaner med lukkede veje. Mange løb finder sted på traditionelle racerbaner som Monaco og Japan, men sporten er også blevet udvidet til nye steder. Holdene har to kørere og kæmper hver sæson om mesterskabet i en af de fire klasser, og den kører, der kommer først i mål, er mesteren.

IndyCar-serien

NBC og CBS har længe været de foretrukne tv-stationer for IndyCar Series, men der findes et bedre tilbud. NBC er ikke det eneste netværk, der er interesseret i serien. Andre potentielle tv-partnere omfatter YouTube, som kan streame løb gratis og sælge reklamer for at øge deres fortjenstmargener. Hvis IndyCar for alvor ønsker at blive sendt på tv, bliver det nødvendigt at gå uden for de traditionelle tv-kanaler.

Selv om IndyCar-serien er blevet en populær sport på grund af Indianapolis 500, er den i stigende grad ved at blive mindre relevant for et yngre publikum. Dens popularitet er primært koncentreret blandt ældre fans, og Verizon har besluttet ikke at forny sit titelsponsorat. IndyCar har et aldersbegrænset publikum, hvor størstedelen af seerne er i 30'erne og 40'erne.

NASCAR

NASCAR-racerløb som sport er ofte misforstået af mange mennesker. De fleste tror, at det ikke er andet end en sport, der går ud på at sidde i en bil og køre i cirkler. I virkeligheden er dette ikke tilfældet. Denne sport er mere som en ekstrem form for teamwork end et spil. Faktisk er langt størstedelen af holdet ikke engang på spillepladsen under spillet. De ser det snarere på ESPN.

NASCAR-racing som sport har udviklet sig til en global sport med en stor tilslutning. Det er blevet den næstmest sete sport i USA efter fodbold. Den bliver også sendt i 150 forskellige lande verden over. Derudover har NASCAR's popularitet blandt fans omsat sig til 3 milliarder dollars i licensindtægter hvert år. Mange Fortune 500-virksomheder har erkendt NASCAR-fansenes magt og har valgt at blive hovedsponsorer.

 

 

 

Emner fra Nordens historie nordisk litteratur, Kalevala, Petrarca eller Bellman. Torsti Lehtinen, Tammerfors: Vil De høre hvordan et foredrag skal være? Hør Søren Sørensen.

Læs mere her

Malerier

Ekspressionist i landskaber, ofte nordiske, portrætter og modeller. Udstillinger i gallerier, kunstforeninger m.v.

Læs mere

Sange

Tekster, melodier og Sangbøger. Aktuelt: Af fuld hals. Akvavitvers og -viser. Forlaget Bostrup

Læs mere

Tegninger

Natur og mennesker. Illustrationer til bøger og tidsskrifter

Læs mere