Go to Top

Svømmeværktøj

Svømning er en fantastisk øvelse og giver en lav belastning. Men hvis du vil have mest muligt ud af dine træningspas, skal du have nogle svømmeværktøjer ved hånden.

Disse træningsredskaber kan hjælpe dig med at udvikle en bedre form og forbedre din generelle svømmeteknik. Men som altid skal du bruge dem sparsomt og med vilje!

Modstandssvømning

Modstandssvømning er et unikt og effektivt redskab, som svømmere kan bruge til at forbedre deres generelle præstationer. Det kan bruges til at forbedre styrken og teknikken i et bestemt svømmeslag, eller det kan bruges som et generelt træningsredskab for svømmere, der ønsker at øge deres generelle svømmestyrke og -kraft.

Modstandsudstyr kan omfatte fremdriftssystemer (som producerer en strøm, som svømmeren tvinges til at svømme imod), finner, pagajer eller faldskærme (på hofterne). Nogle af disse er bærbare og små, mens andre kan fastgøres på væggen eller under banelinjen.

Flere undersøgelser har vist, at modstandssvømning er en lovende metode til at forbedre svømmepræstationen. Resultaterne er dog begrænsede, og det er stadig uklart, hvilken metode der er den mest effektive. I sidste ende er det vigtigt for svømmere at finde den mest effektive måde at inkorporere denne type træning i deres program på.

Nulpunktsbassiner

Nulpunktsbassiner, også kaldet strandbassiner, er et æstetisk tiltalende bassindesign, der giver en gradvis hældning ned i vandet i stedet for at skulle gå ned ad trapper. De kan være en vidunderlig tilføjelse til din baghave.

Ud over deres æstetiske appel kan en beach entry pool være et fremragende svømmeværktøj for handicappede og ældre mennesker. De er nemme at komme ind i og kan tilpasses med en række forskellige designelementer, herunder vandfald eller stenvandfaldsfunktioner.

Disse pools kræver dog mere plads i din baghave end en traditionel pool, hvilket betyder, at de ikke er velegnede til mindre haver. De er også dyrere at installere, hvilket kan være et problem, hvis du er på udkig efter en pool med mindre vedligeholdelse.

Andre ulemper ved disse typer pools er, at dyr kan vade i dem og forurene vandet med snavs og "gaver", som de ikke ønsker. Endelig er de vanskeligere at rengøre. Hvis du overvejer en nulpunktspool, skal du tale med din entreprenør om fordele og ulemper ved denne type pool, før du træffer en endelig beslutning.

Pooler i jorden

Når det drejer sig om svømning, er der intet bedre end en varm sommerdag i din baggårdspool. At køle af og slappe af med familie og venner i dit eget private fristed kan være en fantastisk måde at slappe af på efter en lang dag.

En pool kan også fungere som et samlingssted for venner og familier, der kan svømme, og hjælpe med at lære børn at blive mere trygge i vandet. Af disse grunde kan en pool i jorden være en værdifuld investering.

Jordbassiner findes i mange forskellige størrelser og former og fås i beton (gunite), vinyl eller glasfiber. Hver type tilbyder forskellige fordele, og det er afgørende at vælge den rigtige til dine behov.

Overjordiske swimmingpools

Overjordiske pools er et fantastisk svømmeværktøj for familier, der ønsker at have det sjovt i vandet uden at bruge penge på en traditionel pool i jorden. De tilbyder en lavere startpris, nem opsætning og en række forskellige størrelser og former.

For at holde din pool ren skal du bruge en filterpumpe til at hjælpe med at desinficere vandet og fjerne snavs, insekter og blade fra bunden af poolen. Der findes to hovedtyper af filtre: sand- og patronfiltre, som begge bruger pumpens tryk til at skubbe snavs igennem.

At vælge den bedste overjordiske pool til din familie er et spørgsmål om, hvad der passer til dig og din plads i haven, råder Dan DiClerico, hjemmeekspert hos HomeAdvisor. Han foreslår, at du tager hensyn til den plads, du har til rådighed, dit budget og hvor meget tid du planlægger at bruge med din nye pool.

Når du har fundet den perfekte overjordiske pool, er det tid til at få den sat op. Det er vigtigt, at installationen er korrekt, da det kan medføre, at producentens garanti bortfalder. 

 

 

Emner fra Nordens historie nordisk litteratur, Kalevala, Petrarca eller Bellman. Torsti Lehtinen, Tammerfors: Vil De høre hvordan et foredrag skal være? Hør Søren Sørensen.

Læs mere her

Malerier

Ekspressionist i landskaber, ofte nordiske, portrætter og modeller. Udstillinger i gallerier, kunstforeninger m.v.

Læs mere

Sange

Tekster, melodier og Sangbøger. Aktuelt: Af fuld hals. Akvavitvers og -viser. Forlaget Bostrup

Læs mere

Tegninger

Natur og mennesker. Illustrationer til bøger og tidsskrifter

Læs mere